tungkusan kecap

– Ligar : Maruragan daun,kembangna

– Mangsa : Waktu  atawa musim

– Lingsir  : ngeser ,pindah tempat

– Wanci : Waktu ,tanda , ciriwanci ,ciciren

– sari  : kadaharan anu nimbulkeun rasa ngenah

– Layu : Alum geus teu seger

– Guling gasahan  : Teu daek cicing

– kapincut  : katarik ,kabandang ,kagembang

– KadÈseh  : Kasered  ,kadeuseukeun

– Di wayuh  : di candung  ,didua

– Wasa   :  kaduga ,werat

– Samagaha : poek ,reyeum-reuyeum

– Honcewang  : ngarasa kurang teger, risi

– Nyangkaruk  : nyesa

– Ngarandakah  : ngarangkadak ,tangkal loba dahan

–  Wasta  : ngaran

– Banjar karang pamidangan : tempat lahir , lembur asal

– Pituin  : asli tumetep teu pindah

– Ngulik : neleman

– Sakuriling  bungking  : sabudeureun  nu katenjo

– Ancrub  : turun ,milu kana

– Nonoman : pamuda

– Seseubitan  :  sesa ngagunting

– Rubak  :  lega 

– Dampal lengen : Bagean lengen beulah jero

– Di ropea  : Dibeunerkeun deui , direhab

–  Minculak  : Lewih beda ti batur

– Sikluk  :  jauh kaditu kadie

– Jinek : pasti

– Basajan  : biasa

–  eces  : jelas  temres

– Agreng  : wangunan anu gedong sigrong  

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: